POMÁHALI JSME NA MORAVĚ

Společně s vámi jsme pomohli Hubáčkům s opravou domu, které zasáhlo tornádo.

Mrtví, zavalení, rozbořené domy, strhané střechy, zničené vinohrady. Jižní Moravu zasáhlo supersilné tornádo, které zanechalo obce, domy i životy v troskách.

Věříme, že každá pomoc je důležitá, proto jsme se ihned rozhodli zpustošenou Moravu podpořit alespoň finančně a z každého zakoupeného koberečku jsme věnovali 20 %.

V průběhu léta se nám podařilo vybrat úžasných 70 000 Kč, které jsme prostřednictvím dobročinné platformy Donio věnovali rodině Hubáčkových na opravu domu, které zasáhlo tornádo.

Děkujeme vám všem, kteří jste pomohli s námi.
S láskou GRUND.

Přečtěte si příběh Hubáčků, kterým jsme se společně s vámi rozhodli pomoci.

Jmenuji se Jenda Hubáček a je mi 55 let a nikdy bych nemyslel že budu muset deset let před důchodem řešit jak opravím rodinný dům a sklípek po ničivém tornádu. Sotva jsem je zrekonstruoval tak můžu začít znovu.

Mé jméno je Jan Hubáček a rád bych tímto způsobem požádal o finanční pomoc při rekonstrukci nemovitostí v Lužicích a Mikulčicích v důsledku ničivého tornáda. V den kdy tornádo udeřilo jsem se nacházel v domě s mojí 83 letou nemocnou mamkou. Když přišlo tornádo, tak jsme vůbec nevěděli co se venku děje. Vypadalo to jako náhlý letecký nálet, řinčela skla a lítali do místností různé předměty. V tuto chvíli jsme se snažili najít v domě místo bez oken aby nás neohrozily létající předměty. Po chvíli vše ztichlo a mohl jsem podívat ven na ulici, kde jsem viděl dílo zkázy. Všude domy bez střech, zídky kolem domu zborcené, vyvrácené stromy a v blízkosti syčel plyn a začalo hořet auto. Mamku jsem se snažil po prvním šoku odvézt i proti její vůli do bezpečí. Ale auto před domem jsem našel zničené, a taky únikové silnice byli zatarasené popadanou sutí a hořícími auty.

Byli jsme vyzvání k evakuaci. Druhý den jsem ještě vyděšenou mamku nechal odvézt ke kamarádce do bezpečí. Já si až teď uvědomil, co se stalo. Během chvíle bylo poškozeno to, co moji rodiče budovali celý život a já v minulém desetiletí pracně rekonstruoval. Až následující den jsem zjistil, že i nemovitost v Mikulčicích, kde mám po tatínkovi rodinný sklípek je z velké části zničen. Spadla zde jedna nosná zeď v prvním patře. Aby toho nebylo málo, hřbitov, kde máme rodinný hrob, byl též zničen. Bohužel bude trvat delší dobu, než všechno budu moct dát do původního stavu.

Hodně přátel i cizích lidí mi první dny pomáhali vyklidit všude přítomnou suť. Snažil jsem se vše aspoň trochu zabezpečit, ale není to jednoduché, protože finančních prostředků je málo a objekt nebyl pojištěný.

Proto všem děkuji za každou pomoc.
Jan Hubáček