CELOZÁVODNÍ DOVOLENÁ: Milí zákazníci, naši zaměstnanci i stroje si po celoroční práci zaslouží trochu volna. Od 13. 7. do 26. 7. čerpáme dovolenou. Své objednávky samozřejmě posílat můžete. Jen je, krásně odpočatí a s novou chutí do díla, budeme vyřizovat až od pondělí 29. 7. Krásné léto vám přeje váš GRUND.

Vivat Viva Magenta

Světle červená, malinová, třešňová, karmínově růžová. Všechny tyto přívlastky po právu patří barvě roku 23 se vzorníkovým označením Viva Magenta 18-1750. V nejisté době by nám tato barva měla dodat to nejdůležitější, co ocení každý z nás: odvahu!

 vivat-viva-magenta_09012023_01

Barva Viva Magenta čerpá inspiraci v přírodě. Odkazuje totiž na karmín, jedno z nejvzácnějších barviv na světě, které je známé už z předkolumbovské Jižní Ameriky. Na svědomí ho mají samičky malého broučka červce nopálového. Právě odtud se karmín rozšířil do celého světa. V dnešní době je využívaný převážně v kosmetickém a potravinářském průmyslu. Vzhledem k jeho vysoké ceně se však často využívají jeho náhražky.

Co v nás nová barva probouzí?

vivat-viva-magenta_09012023_02

Pro nás je mnohem důležitější psychologický význam živé barvy Viva Magenta. Výrazný odstín by měl v člověku probouzet především sílu a to nejen navenek, ale i uvnitř. Posilující účinek si však nemáme plést s agresivitou, je spíše asertivní. Barva odvahy, optimismu a radosti vyjadřuje vše, na co je dobré se v tomto roce naladit. Po nelehkých covidových letech a v současných krizích nám tato barva dodává důležitou motivaci jít dál. S odvahou, nadějí a potřebnou silou.

Kde ji najít a jak s ní pracovat?

Barva Viva Magenta se už v těchto dnech objevuje v návrzích bytových či módních designérů, v kosmetice, ale například i v elektronice. Se společností Pantone, specialistou na systémy barev, která má vyhlašování barev roku na svědomí, totiž spolupracuje celá řada světových značek. Díky tomu se mohou v předstihu připravit a nabízet zákazníkům výrobky v barvě roku prakticky ihned po jejím zveřejnění. Mimo jiné se to týká původně americké firmy Motorola, která jako jedna z prvních nabízí chytré telefony v módní barvě roku 23.

vivat-viva-magenta_09012023_04

S barvou Viva Magenta (čti Madženta) je možné se setkat i v naších návrzích. Karmínově růžové koberečky Grund rozjasní každou místnost vašeho domova. Interiéroví designéři přitom doporučují volit spíše střídmost. Barva je sama o sobě velmi výrazná, proto je ideální právě v podobě slušivých doplňků, jako jsou například předložky. Velmi dobře si bude rozumět s bílou, světle šedou, krémovou či s určitými odstíny dřeva. Rebelské kombinace docílíte, pokud ji doprovodíte smaragdově zelenou či námořnickou modrou.

vivat-viva-magenta_09012023_03

Tak tedy Vivat Viva Magenta, oslava života, kterou si zaslouží každý z nás.