CELOZÁVODNÍ DOVOLENÁ: Milí zákazníci, naši zaměstnanci i stroje si po celoroční práci zaslouží trochu volna. Od 13. 7. do 26. 7. čerpáme dovolenou. Své objednávky samozřejmě posílat můžete. Jen je, krásně odpočatí a s novou chutí do díla, budeme vyřizovat až od pondělí 29. 7. Krásné léto vám přeje váš GRUND.

Koberečky pro Evropu

Dvanáct hvězd na vlajce Evropské unie nahradilo dvanáct jedinečných léčivých květin, které byly utkány v rodinné firmě GRUND v podhůří Krkonoš. Pomyslný věneček zdobí atrium Rady EU během celého českého předsednictví a my máme velikou radost, že jsme se na jeho vzniku mohli podílet.

FLOWER_UNION_100

Ke spolupráci na projektu nás vyzvala Národní galerie. Autorem návrhu se stal mladý český umělec Jan Brož. Při jeho vytváření se inspiroval ve starých tiscích a přírodopisných atlasech. Výsledkem jsou unikátní návrhy s mnohovrstevnou symbolikou.

Koberečky jsou zhmotněním mota Evropské unie: „Jednotná v rozmanitosti“. Odkazují však i na projev nejvýznamnější osobnosti novodobých českých dějin, prezidenta Václava Havla, který byl prorocky pronesený už v roce 1986 při přebírání prestižní ceny Erasma Rotterdamského: „Evropané si mohou vyvzdorovat svou vizi jen tehdy, bude-li je spojovat a společně motivovat cosi, co bych nazval evropským vědomím, tedy hlubokým pocitem sounáležitosti… Evropu tvoří převážně malé národy, jejichž duchovní a politické dějiny se tisícery nitkami navzájem proplétají v jedno jediné vazivo,…” 

FLOWER_UNION_155

K ušití dvanáctky léčivek nám stačily pouze tři barvy: bílá, žlutá a zelená. Volba padla na léčivé byliny, protože každý cítí, že je doba na láskyplnou péči nejen o sebe, ale i o přírodu, která to s člověkem nemá vůbec snadné. Ekologie byla ostatně jedním z důvodů, proč volba padla právě na rodinnou společnost GRUND. Je hluboce zakořeněna v naší firemní politice a promítá se do každého našeho počínání.

Vytvořit koberečky o průměru 4,5 metrů byla pro naše dámy z šicích dílen veliká výzva. Jsou pospojované ze dvou kusů a mají řadu členitých detailů. Po skončení předsednictví si je budete moci prohlédnout ve Veletržním paláci v Praze, kam budou přemístěny. Do té doby si je budeme postupně představovat na našem Facebook a Instagram profilu, kde najdete zajímavé informace o každé jednotlivé květině, která věneček tvoří. 

A co na ně říkáte vy? Chtěli byste mít jeden z těchto koberečků, třeba ve zmenšeném rozměru, u vás doma? Své náměty a postřehy posílejte na love@grund.cz