Koupelnové doplňky – snadná a rychlá změna

Koupelnu předěláváme zhruba každých 12 až 15 let. Udělejte si teď malý test: máte ve svém šatníku něco, co jste si pořídili před podobně dlouhou dobou a stále to chcete nosit? Naprostá většina lidí vám řekne, že nic takového nemá a pokud ano, už to nenosí. Náš vkus se totiž vyvíjí a mění. Koupelnové doplňky představují nejsnadnější cestu, jak můžeme každých pár let drobně pozměnit vzhled naší koupelny, aniž bychom museli rozkopávat zdi. Navíc nás tato změna bude stát tak málo, že to minimálně stojí za úvahu.

Colani_18_anthrazit


Dávkovač na mýdlo napoví

Pokud si nejste jisti, jak často je dobré měnit doplňky v koupelně, napoví vám pumpička dávkovače na mýdlo. I ta nejkvalitnější a nejlépe ošetřená bude po nanejvýš pár letech nést známky značného opotřebení. Jistě, pumpičku je možné ve většině případů vyměnit. Tento varovný signál by se však měl stát impulzem ke změně.

IMG_1165


Když se rozhodnete změnit dávkovač na mýdlo, je rozumné porozhlédnout se po celé kolekci nových koupelnových doplňků. Odměnou vám bude pocitová proměna celé koupelny, zvlášť pokud jste vybírali zařizovací předměty a obklady či dlažbu skutečně nadčasově.


S koberečky je možné si hrát po celý rok

Nové doplňky do koupelny vás mohou inspirovat k tomu, abyste vzhled své koupelny začali nově vnímat. Když se blíží Vánoce, ve většině domácností se začíná objevovat typicky vánoční výzdoba. V oknech blikají světýlka, v obývácích přibývají Betlémy, na dveřích visí věnce a ze stropu jmelí. Proč by měla zůstat stranou koupelna, která bývá první místností, do které po ránu vkročíme? Skvělou vánoční atmosféru si přeci zasloužíme cítit už od rána.

ICONIC_60x90_b4377-014004126_8590507921905_MAIN23


Snadnou cestu k přeměně koupelny v duchu Vánoc představují předložky do koupelny. Třeba v sousedním Německu je velmi běžné, že každý velký svátek či roční období provází změna předložky. Zelené předložky s námi vítají jaro, květinové vzory léto, něžné listí podzim a všechno korunuje Vánoční hvězda na slavnostní závěr roku. Vhodnými koberečky můžeme slavit i další významné dny v roce, jako jsou Velikonoce, Valentýn či Halloween.


Načerpejte inspiraci

Prohlédněte si naše tipy na tematickou proměnu, která vás bude stát zlomek ceny nové koupelny. Inspirace na blížící se léto, Halloween, či Vánoce – to všechno můžete využít už letos.