Proč předložky v létě?

Léto připomíná pobyt v sauně. Z rozžhaveného slunce skáčeme rovnýma nohama do studené vody, z rozpálených ulic přecházíme do budov s naplno puštěnou klimatizací a při cestování autem máme větrání puštěné na plné obrátky. Při takových extrémech není divu, že se v létě plní čekárny u lékařů angínami, záněty průdušek a nachlazením. Přitom existuje cesta, jak letní výkyvy alespoň trochu zmírnit. Začít může každý u sebe doma.

shutterstock_1463736701_web

Většina lidí má představu, že koupelnové předložky jsou tu od toho, aby nám v zimě po koupeli či sprchování zahřívaly nohy. Ve skutečnosti však jejich skvělé vlastnosti nejvíc oceníte právě v létě. Důvodů pro to je hned několik:

  1. V létě se zpravidla myjeme častěji než v jiných měsících.
  2. Mnohem více venku i doma chodíme bosky.
  3. Ať je venku jakkoli na padnutí, dlažba v koupelně zůstává studená.
  4. Když z tepla vstoupíme bosýma nohama na studenou zem koupelny, vykročili jsme vstříc nachlazení.

Je to skutečně tak. Když už přežijeme ranní cestu v autě s naplno puštěnými větráky, práci či nakupování v překlimatizované budově a odpolední koupačku, byla by škoda nachladit se právě tam, kde nám má být nejlépe.

IMG_20180802_165548_HDR

Koberečky a předložky představují drobnou změnu, která může mít veliký dopad. Tvoří užitečnou izolační vrstvu od studené podlahy, abyste se po dlouhém dni mohli naplno věnovat regeneraci a odpočinku. Rychleschnoucí povrch zajistí, že se v koupelně nebude držet zbytečná vlhkost. Antibakteriální úprava pomůže zachovat vaše nohy zdravé, i když se toho v létě naběhají bosé až až. Měkoučká vrchní vrstva je zespodu podpořena protiskluzovým povrchem. V koupelně, kterou v létě navštěvujeme mnohonásobně častěji než v jiných obdobích, bude proto bezpečněji. 

Předložky tu zkrátka nejsou jen pro zimní měsíce. V létě se rády zhostí role nenápadného pomocníka, který přispěje k pevnějšímu zdraví. Když si navíc zvolíte kobereček s letním motivem, každá cesta do koupelny se pro vás stane připomínkou toho, proč máme toto roční období tak rádi.