Grund ve světě – Švýcarsko

Rodinná firma GRUND nabídla během své více než 30leté historie své koberečky a předložky na více než 40 trzích po celém světě. Zajímá vás, jaké zboží oslovilo obyvatele těchto mnohdy vzdálených končin? Chcete prozradit, jaký mají vkus, čemu dávají přednost a co je pro ně při výběru důležité? V následujícím seriálu si postupně představíme zajímavé země, kde předložky a koberečky GRUND spolehlivě a ochotně plní tutéž službu, jako u vás doma.

svycarsko_14032023_mapa

Jako první navštívíme Švýcarsko,

zemi, která je protkaná horami, jezery a kde pramení hned čtyři významné evropské řeky. O Švýcarsku má alespoň nějaké povědomí většina obyvatel planety, což je ve světovém měřítku velmi výjimečné. O švýcarské čokoládě, sýrovém fondue či raclette, švýcarských nožích či hodinkách někdy slyšel snad každý.

Typicky čtvercová švýcarská vlajka s bílým křížem v červeném poli se stala synonymem vysoké kvality, stability a spolehlivosti. Pokud ji značka umístí na svůj výrobek, její tržby zpravidla vzrostou. Švýcarští zákazníci kvalitu sami vyhledávají a jsou ochotni za ni připlatit. Kvalita byla také jedním z klíčových faktorů, na které se při nákupech předložek a koberečků GRUND švýcarští zákazníci zaměřovali. Dalším byla pětiletá záruka, která dávala tušit, že předložky vydrží jako nové ještě mnohem déle.

Ikonickým výrobkem Švýcarska jsou bezesporu hodinky.

Precizní a jemná ruční práce, která byla původně zimním zaměstnáním místních zemědělců, umožnila vznik jednoho z nejvýznamnějších vývozních odvětví. Není divu, že ručně šité předložky GRUND se u švýcarské klientely těší velké oblibě. Poctivé ruční práce si tu cení již po staletí a její význam uznávají dodnes. Až 90 % švýcarské ekonomiky tvoří malé a střední podniky, dalo by se říci rodinné firmy.

svycarsko_14032023_hodinky

Švýcarsko je zemí, kde je hluboce zakořeněný konzervatismus.

Například volební právo ženám tato země přiznala až v roce 1971. Ještě hůře si v tomto směru vedly už jen dvě země Evropy. Stejně jako ve většině ostatních zemí světa jsou to však právě švýcarské ženy, kdo rozhoduje o tom, v jakém duchu bude domácnost laděná. Jejich výběr přitom bývá značně konzervativní. Často volí jednobarevné předložky, které je možné snadno zkombinovat s ostatním vybavením.

O mimořádnosti švýcarské krajiny jsme se už zmínili.

Nejsme si jisti, nakolik je pro švýcarského zákazníka důležité, že se předložky GRUND vyrábí v podhůří hor, které jsou pro jejich zemi tolik typické. Pokud však švýcarský klient nesáhne po jednobarevnosti, rád volí předložky a koberečky, které jsou rozhodně přírodou inspirované. Colani 42 připomíná valící se lavinu, Colani 23 něžné lístky ve větru a Carmen proudy vody, které si umí najít cestu i tou nejneprostupnější horskou krajinou. Velké oblibě se tu těší také přírodní materiály. 100% BIO bavlna předložky Marla je ztělesněním zájmu o přírodu, která je tím pravým švýcarským bohatstvím.

svycarsko_14032023_colani42

svycarsko_14032023_colani23

svycarsko_14032023_carmen