CELOZÁVODNÍ DOVOLENÁ: Milí zákazníci, naši zaměstnanci i stroje si po celoroční práci zaslouží trochu volna. Od 13. 7. do 26. 7. čerpáme dovolenou. Své objednávky samozřejmě posílat můžete. Jen je, krásně odpočatí a s novou chutí do díla, budeme vyřizovat až od pondělí 29. 7. Krásné léto vám přeje váš GRUND.

Jak často prát koberečky do koupelny?

Otázku, jak často prát koupelnové předložky si položil snad každý, kdo je doma má. I když jednoznačná odpověď na ni není, určitý návod poskytnout můžeme. Předložky nejvyšší kvality vyrábíme v podhůří Krkonoš už od roku 1990. Něco bychom o tom tedy měli vědět.

prani-suseni_27052024_1

Co doporučujeme

Naše doporučení zní: koberečky v koupelně je dobré prát nejméně jednou za měsíc. Předložky na toaletě bychom měli prát 1x týdně. Jde však o obecné doporučení, které nemusí vždy platit. Například pokud leží předložka u zrcadla, kde se denně střídají tři dívky adolescentního věku se zálibou v líčení, praní jednou za měsíc stačit nebude. Stejně tak pokud leží kobereček před sprchou, kterou denně navštěvuje otec, který se živí prací na stavbě a celý den nosí zavřené boty a syn, který se chce stát profesionálním fotbalistou a denně tráví v kopačkách i několik hodin, praní jednou za měsíc bude málo.

prani-suseni_27052024_2

Jak je to u toalety

U toalety je to podobné. Když žijeme v domácnosti s někým, komu se při nejlepší vůli nedá vysvětlit, že se toaleta má splachovat zásadně uzavřená, aby se do prostoru dostávalo co nejméně bakterií, četnost praní bychom měli zvýšit. Předložky a koberečky jsou samy o sobě antibakteriální. Bakterie nemají nejmenší zájem se v nich držet. Můžou se na ně však tímto způsobem dostávat, a proto je dobré prát častěji.

prani-suseni_27052024

Jak předložky prát

Předložky GRUND se dají prát už při 40 stupních. V běžné pračce nad 7 kg prádla se dají vyprat i dvě předložky o rozměrech 60 x 100 cm. Samy o sobě jsou velmi lehké, během praní však ztěžknou a s tím je nutné počítat. Nepoužívejte aviváž.

prani-suseni_27052024_3

Perte, kolikrát chcete

Pokud vás zajímá, kolikrát se dají vyprat, máme pro vás dobrou zprávu: kolikrát jen chcete. Díky unikátní technologii výroby zůstanou barvy stejně syté i po opakovaném praní po dobu několika let. V původním stavu vydrží i protiskluzová vrstva. Trvalé barvy a protiskluz, který odolá i častému praní jsou naše hlavní konkurenční výhody, což si sami snadno ověříte.

prani-suseni_27052024_4

Se sušením je to v suchu

Sušení koberečku je hračka. Předložky zvládají i náročné sušení v sušičce a vždy potom vypadají jako nové. V měsících, jako je tento, kdy sluníčko krásně hřeje, je můžeme usušit ještě mnohem rychleji. Máme vyzkoušené, že i při obyčejném rozložení předložky na trávník pod přímé slunce je suchá za neuvěřitelných 30 minut. Barvám sluneční paprsky při takovém sušení nevadí. Vydrží krásně syté a zářivé.

prani-suseni_27052024_5

Závěrečný tip

Na závěr jeden tip pro vás: u starších praček, nebo u modelů s opravdu divokými otáčkami se může stát, že předložka nebude po vyprání tak hebká, jak jste zvyklí. Zkuste do ní párkrát klepnout a uvidíte, že se původní hebkost ihned vrátí.